Ieder mens heeft recht op goede zorg

Nieuws


Corona

Beste cliënt van Koru,

Hiermee willen wij graag voor u op een rijtje zetten hoe Koru Kerkrade omgaat met de coronacrisis.

Het is voor Koru Kerkrade heel erg belangrijk dat we zo veel mogelijk contact met u blijven houden en zo goed, als dat mogelijk is, de zorg die wij aan u bieden, blijven bieden.

Zoals u gemerkt hebt, komt uw begeleidster dan ook, als het even kan, gewoon bij u op huisbezoek.

U zult echter ook gemerkt hebben dat de dingen toch wat anders gaan dan normaal.

Dat komt omdat Koru Kerkrade zich ook strikt wil houden aan alle tips en adviezen die door de regering en het RIVM gegeven worden om gezond te blijven.

Dit betekent dat uw begeleidster NIET naar u toe komt als u klachten heeft die passen bij de corona ziekte, zoals hoesten, keelpijn, benauwdheid en koorts. Er wordt dan samen met u gekeken naar hoe we op een andere manier contact met u kunnen houden. Bijvoorbeeld telefonisch of door middel van beeldbellen via whats-app.

Verder zult u gemerkt hebben dat als uw begeleidster er is, zij bijvoorbeeld geen handen met u schudt en anderhalve meter van u verwijderd blijft. Dit doen wij om het risico op besmetting van elkaar zoveel mogelijk te beperken.

Op het moment dat het niet noodzakelijk is om met de auto ergens naar toe te gaan, dan zal dat ook niet gebeuren. Ook zal uw begeleidster niet meer mensen in de auto laten dan alleen u zelf. Ook dit is om mogelijke besmetting van elkaar tegen te gaan. Uiteraard zal uw begeleidster altijd met u overleggen hoe uw hulpvraag zo goed mogelijk opgelost kan worden.

Wij hopen heel erg dat u snapt waarom wij deze maatregelen nemen. Wij doen dit om u en onszelf zo goed mogelijk gezond te houden.

En als we gezond blijven, kunnen we u zo goed mogelijk blijven helpen.

Wij hopen daarom ook dat u mee wilt helpen om u zelf en uw begeleidster gezond te houden, door respect te hebben voor de maatregelen zoals hierboven beschreven.

Zo hopen we samen ongeschonden door deze corona crisis te komen!!


Dank u wel en blijf gezond!


Groeten van Marc en Petra Bleeker

Directie Koru Kerkrade

 


Zorgbus

Martin Smeijsters en Monique Plas runnen samen de kleinschalige dagbesteding ZiZO te Kerkrade. Ze bieden voor gespecialiseerde doelgroepen een dagbesteding op maat. Dat wil zeggen; iedereen heeft een programma dat past bij hem of haar maar er zijn ook mogelijkheden om gezamenlijk iets te ondernemen of elkaar te ondersteunen in het wel en wee van elkaar. De cliënten zijn grotendeels afhankelijk van duur taxivervoer doordat ze bijvoorbeeld rolstoelafhankelijk zijn. Daarnaast komen ze uit verschillende plaatsen in de omgeving. Het vervoer is een enorm grote investering, zeker voor een kleinschalige instelling als die van ZiZO. Om deze cliënten het dagelijkse vervoer aan te bieden, is ZiZO een samenwerking aangegaan met Stichting Mobiliteit voor iedereen (MVI). Met hulp van deze organisatie kan ZiZO over een 9 persoons/rolstoelbus beschikken, welke zal worden ingezet voor vervoer van en naar de dagbesteding, praktische ritten als ziekenhuis, huisarts, tandarts, winkelcentra, zwembad en uitstapjes. Stichting MVI heeft voor de financiering van de zorgbus een beroep gedaan op ondernemers in de omgeving van Kerkrade voor een sociaal maatschappelijke bijdrage. Ook Koru Kerkrade heeft een bijdrage geleverd. Met trots kunnen we vertellen dat ons logo schittert op deze zorgbus. We bedanken Stichting MVI voor haar inzet om dit vervoer te realiseren voor Zizo. We feliciteren Martin en Monique met hun schitterende kleinschalige dagbesteding op maat, die we een warm hart toedragen. We wensen hen veel succes voor de toekomst en veel geluk en plezier voor de cliënten met de prachtige zorgbus.Kerstpakkettenactie Parkstad 


Caring for our world because we can…

Sinds 2007 delen Petra en Marc Bleeker met Pim Amkreutz, samen met een groep van zo’n 60 enthousiaste vrijwilligers op 1 e kerstdag kerstpakketten uit aan alleenstaanden en gezinnen die leven op of onder het minimumniveau in Parkstad. Een project dat gestart is aan de keukentafel en inmiddels is uitgegroeid tot de Stichting Kerstpakkettenactie Parkstad, die jaarlijks tussen 

de 350 en 400 pakketten bezorgt.

De opzet is heel simpel. Je geeft iets kleins, en met alle bijdragen samen kunnen heel veel mensen blij gemaakt worden. Zo maak je van je eigen kerst niet alleen een feest om te ontvangen, maar ook om te geven. Aan mensen die het heel goed kunnen gebruiken. Een prachtige kerstgedachte.


De inhoud van de kerstpakketten bestaat uit gedoneerde voedingsartikelen en uit ingekochte goederen van geld dat gestort wordt. Alle giften worden voor 100% gebruikt om de pakketten mee te vullen! Wij hebben geen overheadkosten. De begunstigden worden bij de stichting aangemeld via hulpverleners uit het maatschappelijke circuit, belangenverenigingen voor armen, bewindvoerders en parochies. 


Wilt u ook een bijdrage leveren?
Wij zijn erg blij met houdbare voedingsmiddelen of toiletartikelen. Denk aan blikken groente, fruit of soep. Of ontbijtspullen zoals potten pindakaas of hagelslag. Ook koffie, thee of rijst en pasta of bijvoorbeeld shampoo en deodorant zijn van harte welkom. Door uw donatie kunt u zelf meehelpen om de kerstdozen te vullen met goede spullen voor de minima in de Parkstad.


Wilt u meer informatie over de actie?

Of wilt u meehelpen met inpakken of rondbrengen?
Kijk op: https://www.facebook.com/kerstactieparkstad/

mail:  kerstactieparkstad@gmail.com


Namens de Stichting Kerstpakkettenactie heten wij u hartelijk dank!

Petra en Marc Bleeker en Pim Amkreutz – Stichting Kerstpakkettenactie Parkstad

E-mailen
Bellen
Map