Ieder mens heeft recht op goede zorg

Koru Team


Ons team

Marc Bleeker

Marc Bleeker

Directeur

Over Mijn naam is Marc Bleeker, geboren in 1972 en opgegroeid in Haarlem. In 2000 ben ik met mijn vrouw neergestreken in Kerkrade. In 1996 heb ik mijn opleiding HBO-Verpleegkunde afgerond. Ik heb daarna jaren gewerkt in allerlei settings binnen de gezondheidszorg. Zowel met volwassenen als met kinderen. In o.a. algemene ziekenhuizen, revalidatiecentra, in de psychiatrie en in de gevangenis. Op diverse locaties heb ik ook als leidinggevende gewerkt. In mijn laatste baan heb ik gewerkt als indicatiesteller bij het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ). Ik heb me beziggehouden met de indicatiestelling in het kader van de Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten (AWBZ). Dit heb ik gedaan voor met name cliënten uit de Geestelijke Gezondheidszorg, de Maatschappelijke Opvang, Zwerfjongeren en de Vrouwenopvang. Na ruim tien jaar werkervaring ben ik in 2007 voor mezelf begonnen als begeleider, coach, trainer en adviseur. Vlak voor mijn huwelijk in 2005 ben ik mijn ouders korte tijd na elkaar verloren. Dit was voor mij een moeilijke periode. Ik ben tot die gebeurtenis en ook in die periode daarna vooral bezig geweest met wat ik voor anderen kon betekenen. Ik ben ervan overtuigd dat de zorg in Nederland beter kan. Om dat te laten zien ben ik Koru Kerkrade gestart. Naast het begeleiden van een kwetsbare doelgroep vanuit mijn professie de verpleegkunde ben ik sinds oktober 2010 ook gecertificeerd Newfield coach. Hiermee kan ik een extra toegevoegde waarde bieden in de begeleiding aan de vooruitgang van mensen.

Petra Bleeker-Witt

Petra Bleeker-Witt

Directrice

Over Mijn naam is Petra Bleeker-Witt, geboren in 1975 en opgegroeid in Kerkrade. Ik ben in 1998 afgestudeerd aan de Universiteit in Utrecht voor Algemene Sociale Wetenschappen. De eerste jaren na mijn afstuderen heb ik ruime ervaring opgedaan in het doen van sociaal wetenschappelijk onderzoek, bemiddelingen tussen werkgevers en werkzoekenden en het uitvoeren van beleid op het gebied van Europese subsidies. Ik ken de ‘taal’ en de manier van werken bij overheidsinstanties, en doe daar binnen Koru, professioneel mijn voordeel mee. In 2009 werd ik geprikkeld om mij aan te sluiten bij het zelfstandig ondernemerschap van mijn echtgenoot. Inmiddels staan wij, met alle medewerkers, samen voor Koru. Voor mij is de belangrijkste drijfveer om me voor anderen in te zetten. Ik geloof dat de kwaliteit van zorg voor mensen te verbeteren is door ze op een persoonlijke manier te begeleiden waarbij uitgegaan wordt van gelijkwaardigheid en respect voor elkaar. Sinds oktober 2010 ben ik gecertificeerd Newfield coach.

Joyce Dirks

Joyce Dirks

Positie Ambulant Hulpverlener / Staf

Over Ik ben werkzaam sinds november 2009 bij Koru als ambulant hulpverlener. Ik heb het bedrijf in de afgelopen 10 jaar zien groeien tot een professionele zorginstelling. Hierbij draag ik mijn steentje bij aan het bewaken en mee ontwikkelen van de kwaliteit van ons bedrijf. Ik ben blij deel uit te maken van zo'n gevarieerd team, waarin ieder zijn of haar eigen kwaliteiten kan laten zien. Als ambulant hulpverlener kijk ik dagelijks met zorgvragers naar waar zij staan en welke weg te bewandelen om hun doelen te bereiken.

Nicole Franssen

Nicole Franssen

Positie Ambulant Hulpverlener

Over Ik ben een trotse medewerker binnen ons team van Koru Kerkrade. Het bijzondere binnen ons team vind ik dat iedereen er mag zijn en dat dit onderling gewaardeerd wordt. We zijn een heel divers team waarin een ieder uitblinkt in zijn of haar eigen kwaliteiten. Een team waarin respect, acceptatie en behulpzaamheid naar persoonlijke groei centraal staat. Samen zijn we een en staan we sterk. Dit maakt dat ik super trots ben om deelgenoot te mogen zijn van ons team. Door mijn open, eerlijke en oprechte houding cq. uitstraling, kan ik vertrouwen geven en ontvangen bij de medemens. De mensen die ik kan en mag helpen voelen zich hierdoor serieus genomen en gehoord, mede ook doordat er samen naar oplossingen worden gekeken. Ik blijf altijd positief en kijk naar de mogelijkheden en zijn of haar successen. Hierdoor geef ik de medemens positieve energie om anders naar hun huidige situatie te kijken en tevens handvaten om hun huidige situatie te kunnen veranderen.

Sandra Loi

Sandra Loi

Positie Ambulant Hulpverlener / Staf / BIG registratienummer: 59042825530

Over Ik ben werkzaam als GGZ Verpleegkundige / ambulant Hulpverlener bij Koru sinds 2017. Na 30 jaar ervaring in de psychiatrie is het werken bij Koru voor mij een plek, waar gespecialiseerd op de zorgvrager afgestemd maatwerk qua zorg en begeleiding wordt geleverd, met een visie die bij mij past als een warme jas in de winter. Naast begeleiding van zorgvragers mag ik samen met Marc en Petra de processen binnen onze organisatie bewaken, vernieuwen en uitvoeren. Dit alles om er zorg voor te dragen dat de juiste zorg wordt ingezet bij iedere individuele zorgvrager.

Vivian van der Zee

Vivian van der Zee

Positie Ambulant Hulpverlener

Over Ik heb de opleiding Maatschappelijke Zorg gevolgd. Na 9,5 jaar in de psychiatrische ouderzorg te hebben gewerkt, werk ik sinds augustus 2016 met plezier bij Koru Kerkrade. Ik ga iedere dag met plezier naar het werk omdat ik mensen echt kan helpen en iedere dag een uitdaging is. Ik zoek samen met de zorgvrager naar een oplossing door eerlijk naar de situatie te kijken en deze te bespreken. We gaan samen iedere uitdaging aan. Bij conflicten kijk ik naar ieders kant van het verhaal en komen we samen tot een oplossing.

Maud Trijbels

Maud Trijbels

Positie Ambulant Hulpverlener

Over Ik heb de HBO opleiding Social Work gevolgd en ben sinds 2017 werkzaam als ambulant begeleider binnen Koru Kerkrade. Het werken als ambulant begeleider is iedere dag verschillend. Door de diverse zorgvragers krijg ik de mogelijkheid om iedere dag weer iets nieuws te leren. Ik vind het mooi om te ervaren dat wij een bijdrage kunnen leveren in de levens van de zorgvragers. En middels de begeleiding en ondersteuning die we bieden, we samen met de zorgvragers er voor kunnen zorgen dat ze weer een stap vooruit komen. De waardering die ik hierbij ervaar, maakt dat ik dit werk alleen nog maar met meer liefde, plezier en passie uitvoer. Onderdeel zijn van het team van Koru is wat mij betreft een eer. Het feit dat we allemaal verschillende achtergronden hebben, maakt dat we als team vaak out of the box kunnen denken en samen tot een oplossing kunnen komen in moeilijke situaties.

Patricia Nix

Patricia Nix

Positie Ambulant Hulpverlener

Over Werkzaam bij Koru Kerkrade sinds augustus 2016. In 1999 heb ik mijn opleiding MDGO-VP afgerond en gelijk aansluitend een vast dienstverband aangeboden gekregen binnen destijds de Koraalgroep (Locatie op de Bies), momenteel valt dit onder de Coralen. Hier ben ik begonnen op de kindergedragsgroepen te Kerkrade, in 2002 een nieuwe groep opgestart in Waubach en in 2012 overgegaan naar het begeleiden van kinderen en jeugdigen met een licht verstandelijke beperking. Toch merkte ik al snel de affiniteit met deze doelgroep en haalde ik ontzettend veel voldoening hieruit. Ik heb veel geleerd en scholing gehad in autisme, hechtingsproblematieken, ADHD, ADD. In 2016 kreeg ik via Petra en Marc de kans om ook kennis te maken met het ambulant werk GGZ. Lange tijd heb ik dit naast het werk in Op de Bies gedaan, maar sinds maart 2018 ben ik volledig overgestapt naar Koru. Binnen Koru merk ik dat ik nog meer persoonlijke en professionele groei en ontwikkeling kan doormaken. Ik voel me een met de visie en werkwijze waarmee Koru zich profileert en ben trots dat ik onderdeel mag uitmaken, samen met al mijn collega's van Koru met ieder zijn of haar sterke kwaliteiten. Ik wil de client een positieve blik naar de toekomst kunnen bieden door stabiliteit, continuïteit en wederzijds vertrouwen. Samen bewegen in de toekomst en dalen omzetten naar pieken.

Miranda Webers

Miranda Webers

Positie Ambulant Hulpverlener

Over Ik heb de opleiding SPW-4 gevolgd en ben werkzaam bij Koru sinds 2018 als ambulant begeleidster. Ik werk met heel mijn hart omdat ik het fijn vind om te werken met en voor andere mensen. In het team van Koru voel ik mij prettig omdat wij allemaal samen tot een geheel komen om met respect de zorg te bieden daar waar het nodig is en zorgvragers ondersteuning te kunnen bieden in hun eigen ontwikkeling. Dat is waar ik voor sta.

Bonnie Somers

Bonnie Somers

Positie Ambulant Hulpverlener

Over Ik ben geboren in 1995 en opgegroeid in Berg en Terblijt. In 2016 ben ik afgestudeerd als Medewerker Maatschappelijke Zorg (MBO). De afgelopen jaren heb ik ervaring opgedaan in de geestelijke gezondheidszorg zowel met mensen met een verslaving, psychische problematiek en dak- en thuislozen. Eind 2017 ben ik neergestreken bij Koru. Bij Koru krijg ik de mogelijkheid om mezelf verder te ontwikkelen als ambulant woonbegeleidster en als persoon. De persoonlijke benadering en begeleiding binnen Koru sluiten aan bij de persoon die ik ben; opgewekt, oprecht en respectvol. Ik ben opgegroeid met het zorgen voor mensen in mijn directe omgeving, waardoor ik zorg aanbied vanuit vanzelfsprekendheid. Hierbij stel ik de hulpvraag van de cliënt altijd centraal en werk ik graag aan een betere toekomst voor hem of haar. Mijn betrokkenheid is dan ook mijn sterkste punt. Ik werk graag bij Koru omdat ik mezelf kan zijn en me kan blijven ontwikkelen en hierin krijg ik ook de ruimte.

Miranda Mentink

Miranda Mentink

Positie Ambulant Hulpverlener

Over Ik heb 30 jaar als GGZ verpleegkundige gewerkt voor de Mondriaan. Hier was ik werkzaam op diverse afdelingen met diverse leeftijdsgroepen. Daarvoor was ik werkzaam als Maatschappelijk werkster o.a. gericht op kinder- en jeugdwerk. Ik heb het altijd zeer belangrijk gevonden in mijn werk dat je naar de mens kijkt met zijn probleem en niet dat de mens het probleem is! Samen werken, weerbaar maken en opkomen voor de ander vind ik belangrijk! De meeste zorgvragers in mijn eerdere werk weten wat mijn motto is: Is het nodig kom dan bijtanken, neem je tijd en aanvaardt (of maak gebruik van) de hulp om je leven weer leefbaar te maken. Ik heb groot respect voor het feit dat je hulp durft te vragen en aanvaarden. Want hulp vragen is niet gemakkelijk! Na 30 jaar heb ik de overstap durven maken naar Koru Kerkrade, puur vanwege het feit dat hun motto is: Elk mens heeft recht op hulp. In deze organisatie staat de mens op de voorgrond! Dit sprak mij zeer aan, want ik herken mezelf hierin. Ik heb er dan ook vanaf dag één geen seconde spijt van om te mogen werken in een organisatie waar openheid, vooruitgang, dynamiek en laagdrempeligheid op alle vlakken, centraal staan.

Anouk Wenzel

Anouk Wenzel

Positie Backoffice medewerker / Grafisch vormgever

Over Werkzaam bij Koru als Backoffice medewerker en grafisch vormgever sinds februari 2017. Ik vind het fijn om deel uit te maken van het team van Koru, zodat ik achter de schermen indirect en creatief mijn steentje kan bijdragen aan een betere zorg.

Ellis de Boer

Ellis de Boer

Positie Backoffice medewerker

Over Sinds juli 2018 ben ik werkzaam als Backoffice medewerkster bij Koru Kerkrade. Door administratieve ondersteuning aan ons team te geven, kunnen zij zich richten op het geven van goede zorg. Het is een fijn gevoel om op deze manier mijn steentje bij te dragen aan ons team.

E-mailen
Bellen
Map